0

Cum prelungești durata de viața a unui buchet

heading_title

Fie că ai primit în dar un buchet de flori, sau l-ai cumpărat pentru acasă, cu siguranță îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de frumusețea florilor. Dacă ești în căutarea răspunsului la întrebarea Cum prelungesc durata de viață a unui buchet?, îți dezvăluim aici secretele și trucurile care te vor ajuta!


Dacă buchetul tău este ambalat, primul lucru pe care îți recomandăm să îl faci, este să scoți ambalajul pentru a menține mult timp prospețimea florilor. După acest pas, e timpul să pui florile tale într-un vas cu apă.


Atenție la vasul pe care îl folosești, vaza trebuie să fie curată, încât bacteriile contribuie la ofilirea mai rapidă a florilor. După ce ai spălat minuțios vasul, următorul pas este să îl umpli cu apă curată și rece. Un pliculeț cu hrană pentru flori, diluat în apă conform instrucțiunilor, va contribui la prelungirea vieții florilor cu până la 50%! 


Înainte de a pune buchetul în apa îmbogățită cu hrană, este extrem de important să împrospătezi tăieturile tijelor. Cu ajutorul unei foarfece sau a unui cuțit bine ascuțit (pe care îți recomandăm să le dezinfectezi pentru a distruge bacteriile) taie aproximativ 1 cm din tije. Pentru ca florile să poată absorbi mai multă apă, fă o tăietură oblică.


Pe lângă acestea, urmează următoarele instrucțiuni de păstrare pentru a crește durata de viață a buchetului tău:

  • repetă ritualul de mai sus la fiecare 2-3 zile, și anume: spală vasul, adaugă apă rece și hrană, împrospătează tăieturile tijelor;

  • păstrează buchetul la o temperatură cuprinsă între 8 și 21 de grade Celsius;

  • florile nu trebuiesc așezate lângă o sursă de căldură sau în bătaia directă a aerului condiționat.


De acum în colo, buchetele tale te vor bucura timp îndelungat cu frumusețea și prospețimea lor! Iar dacă ești în căutarea unui cadou floral pentru cineva drag, te invităm să faci cunoștință cu colecția de buchete a florăriei Gift Art! 

La Gift Art ai posibilitatea să comanzi florile online și să le achiți cu cardul sigur și rapid prin platforma ”euplatesc.ro”.  Livrarea în Sibiu, Șelimbăr și Cartierul Arhitecților este gratuită!


Related Post

Flori pentru prima zi de ȘCOALĂ

Flori pentru prima zi de ȘCOALĂ

Cât de trist nu ar fi s-o spunem, dar uite că deja e toamnă în calendar, iar pentru toți copiii asta înseamnă un lucru: în curând vor reveni la ȘCOALĂ!


Nu mai este mult timp și vom marca începutul noului an școlar, un eveniment important atât pentru copii și dascăli, cât și pentru părinți. Și ca orice alt eveniment deosebit, acesta nu poate trece fără flori! Dacă încă nu știi ce flori să oferi în dar la primul clopoțel din anul școlar, îți lăsăm câteva idei în rândurile ce urmează.